Wrap up Noiembrie & Decembrie

Am lipsit din nou de pe blog. Cred că o să fie o temă recurentă anul acesta. Sunt prinsă cu proiecte şi licenţă si tind să mă panichez. Aşa că nu ştiu cât din mine o să vedeţi anul viitor. Trec printr-o perioadă de tranziţei, sper eu, după care sper ca lucrurile să revină la normal.
Astăzi fiind ultima zi din an, am decis că trebuie neapărat să postez. Aşa că aveţi un wrap up comun pentru noiembrie şi decembrie.
Sper că voi reuşi să postez şi un top al cărţilor pe anul acesta. Vom vedea.
Să trecem deci la wrap up.

Luna noiembrie cunoscută şi ca început de reading slump



Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere de Jennifer E. Smith  - ( 4 stele pe Goodreads) – după cum am scris şi în recenzia de pe blog, această carte a fost o lectură uşoară, care a discutat atât familia, cât şi dragostea la prima vedere. Este un contemporan pe care îl recomand.

Diana cu vanilie de Diana Sorescu –pentru această carte nu am dat steluţe pe Goodreads, pentru că nu am simţit nevoia, însă o recomand tuturor. Este o carte despre viaţă şi atât. Postările de pe blog, din viaţa Dianei m-au făcut să văd unele lucruri altfel. O consider o lectură plăcută şi interesantă.

The young elites (The young elites #1) de Marie Lu – (5 stele pe Goodreads) – tot auzeam cât de întunecată e trilogia asta şi atunci când am avut ocazia la Gaudeamus, pe moment, am cumpărat-o şi ce bine am făcut. The young elites este o lectură inedită datorită personajelor sale – întunecate şi gata de orice pentru a-şi duce la capăt planurile. Nu există niciun personaj pur, toată lumea are intenţiile proprii, toată lumea face greşeli şi suportă consecinţele. Recomand această serie, este foarte interesantă. De asemenea lumea este foarte frumos construită. Recomand.

Luna decembrie cunoscută şi ca luna graphic novel issues 


Ce o să vedeţi constant în luna asta sunt graphic novel issues descărcate, cu bunăvoinţa Amazon, gratuit. Trebuie să ţineţi cont că sunt în jur de 30 de pagini. Nu un volum, cum se poartă la americani. Cred, deşi s-ar putea să greşesc că aşa sunt publicate şi la noi, trebuie să mai cercetez însă, pentru că nu sunt sigură.

The walking dead (The walking dead single issues #1) de Robert Kirkman & Tony Moore – (3 stele pe Goodreads) – nu am văzut serialul, dar eram curioasă să văd despre ce este vorba. Este foarte posibil să continui să cumpăr seria în română. Este interesantă până acum. Şi pline de acţiune, asta este sigur.

Alex + Ada ( Alex + Ada single issues #1) de Jonathan Luna & Sarah Vaughn – (3 stele pe Goodreads) – din nou a fost ceva interesant, tot auzeam de ele pe booktube-ul străin. Androizi sunt ceva la ordinea zilei, această nuvelă grafică fiind science fiction. Aici este introdus doar conceptul seriei, nu este niciun punct culminant şi nu pot spune că este plin de acţiune. Pare interesant, dar nu ştiu dacă o sa mai continui, având în vedere că nu este publicată la noi.

Rat Queens (Rat Queens single issues #1) de Kurtis J. Wiebe & Roc Upchurch – (4 stele pe Goodreads) – din nou booktube-ul străin mi-a stârnit interesul. A fost o lectură cu acţiune şi destul de grafică în ceea ce priveşte violenţa, este plină de umor. Ceea ce nu o să înţelegeţi în aceste 30 de pagini este cum este lumea contruită şi ce anume se întâmplă exact, având în vedere că se opreşte în mijlocul acţiuni. Sper că voi putea să o continui.

The rose society (The young elites #2) de Marie Lu – (5 stele pe Goodreads) – şi cum a continuat această trilogie este incredibil. O recomand din toată inima, sunt foate curioasă cum o să încheie Marie Lu. Mai întunecată ca prima şi cum mai multă acţiune şi personaje noi, aceasta este probabil cea mai bună carte pe care am citit-o în 2015.

Saga (Saga single issues #1) de Brian K. Vaughan & Fiona Staples –(3 stele pe Goodreads) – această nuvelă grafică are un mod interesant de a te transpune în poveste, nu doar prin imagine şi dialog, cât şi prin poveste. Sunt foarte curioasă de cum o să continue, sper să o pot continua.

The real deal de Andy Weir – (2 stele pe Goodreads) – avem aici o povestioară de 2-3 pagini, o să ajung şi la Marţianul anul viitor, însă până atunci tot citesc povestiri de autorul acesta. Este interesant ce poate să facă Weir în 3 pagini, însă cred că povestioarele lui nu sunt pentru toată lumea.  Galactanet- aici găsiţi mai multe povestioare ale autorului. 

Damssel distressed de Kelsey Macke – (3 stele pe Goodreads) – a fost o carte interesantă, recomandată de o prietenă. Idea mi s-a părut foarte bună, am agreat personajele până la un anumit punct. Imogen este o persoană supraponderală, care se străiduieşte să se obişnuiască cu moartea mamei sale. Sunt multe lucruri care nu au fost constante în viaţa ei, dar unul a fost: Grant, prientenul ei cel mai bun. Finalul a fost puţin prea mult, brusc Imogen reuşeşte să treacă peste aproape toate fricile ei, pentru că, ei bine, la naiba. Finalul final, şi aici mă refer la ultimele pagini a fost drăguţ. Consider că este o lectură uşoară, dar executată puţin aiurea.

Edward Scissorhands (Edward Scissorhands single issues #1) de Kate Leth & Drew Rausch – (2 stele pe Goodreads) – nu prea am înţeles nimic. Dar trebuia se pare să mă uit la film. Ceea ce o să fac şi o să văd ce iese după. Interesant, dar confuz.

De 19 ori Katherine de John Green –(4 stele pe Goodreads) – am tot citit cartea asta de prin noiembrie, dar facultate. Este o lectură veselă şi plină de matematică – glumesc este amuzant cum matematica a fost introdusă în poveste, să nu va speriaţi. Personajele din aceast roman încearcă să facă ceva cu viaţa lor, să fie mai mult decât un copil-minune, să fie ei înşişi şi să se distreze. Nu cred că John Green poate scrie ceva ce nu o să-mi placă, stilul lui şi personajele inedite fac romanele lui interesate.
( Am auzit că mai toată lumea se plânge că personajele lui John Green ar fi prea speciale şi deştepte şi bla bla. Ei bine, asta e. Ideea e că atunci când avem un personaj care cât de cât se aseamănă cu noi nu e bine, nu, e plictisitor. Atunci când e mai special, e prea special. Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea, asta e idea. Treceţi peste. Citiţi altceva. Fiecare are genul şi cartea lui. Asta e. )

A christamas carol de Charles Dickens – (4 stele pe Goodreads) – o lectură interesată de Crăciun şi ultima pentru mine pe acest an. Plănuiesc să o recitesc şi la anul sau poate să mai găsesc alte povestiri.



Pentru ultimele 3 cărţi:  mulţumesc vacanţă. Oricum, cam asta ar fi pentru wrap up-ul meu. O să fie interesant să ne vedem în 2016. Atâtea lucruri se întâmpla în 2016. Ţineţi-vă bine. 

Comentarii

rosia_lady a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
rosia_lady a spus…
am auzit si eu multe pareri bune despre Saga de la booktuberi, insa nu ma atrag romanele grafice, nu stiu de ce. Si eu vreau sa citesc Martianul, stiu ca o sa imi placa si chiar am multe asteptari de la acest roman, abia astept sa il am.

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman