Cele mai grozave cupluri (Happy Valentine's Day!)

Mă gândesc, serios, să fac două astfel de postări. Pe tumblr a mai circulat şi Happy Galentine’s Day, ziua în care celebrăm cuplurile noastre de eroine favorite, pe româneşte cele mai frumoase prietenii şi nu numai, care a fost pe 13 februarie şi pe care eu o să o postez mâine. Cred.
Dar am zis să încep cu minunatele cupluri pe care nu putem să ne abţine să nu le susţine. Şi cred că o să fie o postare lungăăăăă. So be ready.
P.S. :  acestea sunt numai cuplurile din cărţi. Nu includ şi serialele. Şi nu sunt într-o anumită ordine, cum îmi aduc aminte de ele.

v  Tris şi Tobias ( Divergent de Veronica Roth) – două personalităţi de luptători, care sunt împreună pentru că aleg să fie, nu pentru că nu apare cineva mai bun (citat puţin modificat, cred, din Allegiant/Experiment). Dinamica relaţie şi modul în care aceasta se dezvoltă pe parcursul celor trei cărţi este incredibil.

v  Katniss şi Peeta ( Jocurile Foamei de Suzanne Collins) – două personalităţi diferite, care se completează atât de frumos şi se susţin reciproc, încât nu ai cum să nu îţi doreşti ca ei să fie împreună. Felul în care personajele se dezvoltă pe parcusul celor trei cărţi, impulsionează relaţia în acealşi fel.

v  Rose şi Dimitri ( Academia Vampirilor de Richelle Mead) – cât mi-am dorit ca ei doi să fie împreună, nici măcar nu ştiam de ce vruiam asta atât de tare. Relaţia interzisă dintre ei nu face decât ca lucrurile să fie şi mai interesante şi tensiunea dintre ei să crească din ce în ce mai mult. Evoluţia relaţiei lor este spectaculoasă din toate punctele de vedere, este rezistentă şi trece peste o groază de obstacole.

v  Tessa şi Will ( Dispozitive Infernale de Cassandra Clare) – nu, nu şi Jem. Nu cred că asta e cea mai normală relaţie, dacă se poate numi aşa. Schimbările de temperament ale lui Will nu ne ajută niciodată, dar noi perseverăm. Am găsit mereu în Will un personaj important şi felul în care Tessa îi răspunde la fiecare lucru, face ca relaţia dintre ei să fie mereu dinamica, neştiind la ce să te aştepţi din parte lor.

v  Juliette şi Warner ( Atingerea lui Juliette de Tahereh Mafi) – nu, nu sunt nebună. N-am fost niciodată fan Adam. De când l-am văzut pe Warner, am zis: tu eşti alesul, dacă nu te vrea ea, te vreau eu. Glumesc, am zis asta, dar nu asta e important. Evoluţia personajelor în cărţile lui Tahereh Mafi se leagă de modul în care fiecare se influenţează reciproc. Warner vrea să scoată tot ce-i mai bun din Juliette, în acelaşi timp fără să ştie ea face acelaşi lucru cu el. Deci team Warner forever.

v  Wanda şi Ian (Gazda de Stephenie Meyer ) – eram spoilerită în legătură cu cartea asta, dar am fost surprinsă de cum a pornit relaţia. Totuşi, modul în care se dezvoltă merită fiecare pagină din cartea asta. La fel ca şi în cazul lui Juliette şi Warner, Wanda şi Ian se influenţează foarte mult unul pe celălalt, scoţând ce-i mai bun din ei. Citiţi cartea, merită.

v  Cammie şi Zach ( Fetele Gallegher de Ally Carter) – cine ar fi crezut, nu? Trebuie să recitesc seria. Doi spioni băgaţi până peste cap în conflicte. Nu cred că plânge nimeni după Josh, asta dacă mai ştie cineva cine e. Cammie şi Zach, cât de disperată eram după scenele cu ei, nici nu cred că vreţi să ştiţi. Susţinerea pe care şi-o acordă şi încrederea, pe care nu şi-o acordă tot timpul, fac din relaţia asta una foarte drăguţă.

v  Hazel şi Augustus ( Sub aceeaşi stea de John Green) – pentru că de ce nu. Mi-a plăcut prietenia lor şi felul în care reuşeau să se surprindă unul pe celălalt. Şi pentru că de ce nu. Infinitul şi chestii. Ştiţi voi. Mă opresc.

v  Mihaela şi Tudor (Invitaţia la vals de Mihail Drumeş) – ce mai relaţie. O relaţie care te lasă fără cuvinte. Pasiunea şi orgoliul personajelor, care îi împing către lucruri pe care le fac din frica de a nu fi umiliţi, ne arată totuşi că dragostea nu poate fi distrusă atât de uşor.

v  Elizabeth şi Mr. Darcy (Mândrie şi prejudecată de Jane Austen) – pentru că am stat ca pe ghimpi toată cartea. Pentru că replicile şi tesiunea dintre ei mă făceau să vreau tot timpul mai mult. Pentru modul în care calităţile fiecăruia devin evidente prin acţiunile lor şi pentru felul lor de a se completa.

v  Bella şi Edward ( Amurg de Stephenie Meyer) – pentru că nu puteau să lipsească. Nu am mai citit seria de mult, dar sunt în continuare unul din cuplurile mele preferate, datorită dragostei pe care şi-o poartă. Pentru că Bella e mai mult decât o adolescentă îndrăgostită, şi Edward e mai mult decât iubitul ei.

v  Cath şi Levi (Fangirl de Rainbow Rowell) – pentru că relaţia lor e exact ce aş vrea şi eu de la o relaţie. Înţelegere şi încredere şi timp de a mă asculta în timp ce vorbesc neîncetat de cărţile şi serialele pe care le ador. Pentru că Levi este atât de drăguţ şi Cath este o luptătoare care încă nu a ieşit la suprafaţă. Pentru că ei doi sunt cuplul perfect.

v  Mia şi Adam ( Dacă aş rămâne de Gayle Forman) – pentru că pentru anumite persoane chiar merită să lupţi. Povestea de dragoste din romanul acesta, ne arată că poţi să întâlneşti persoana de care o să te îndrăgosteşti unde nu te-ai fi aşteptat. Şi că uneori a fi diferit nu este deloc un lucru rău.


v  Katy şi Daemon (Obsidian de Jennifer L. Armentrout) – pentru că nu toate relaţiile încep cu dreptul. Sarcasmul lui Daemon şi încăpăţânarea lui Katy, fac cartea asta şi mai amuzantă. Pentru că deşi pare că sunt cele mai nepotrivite persoane care ar trebui să fie împreună, tocmai asta îi face cel mai potrivit şi amuzant cuplu. 

Cam asta ar fi tot. Vă urez tuturor un Valentin fericit şi sunt curioasă ce cupluri favorite aveţi voi, aşa că lăsaţi-le într-un comentariu. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş