Ce am citit în vara lui 2015


Nu prea multe.  O să vă spun ce am citit în lunile: iunie, iulie şi august.

Iunie – cunoscută şi ca sesiune time.
Perioada asta e puţin în ceaţă. Mă uit pe Goodreads şi nu pot să cred că am citit cărţile astea în iunie. Moving on to the books.

Starters, Enders ( Starters #1, #2) de Lissa Price – recomand. Am avut intenţia de a scrie şi o recenzie. Nu s-a îmtâmplat. Dulogia asta distopică este ceva special. Are ceva la ea care o sa te ţine prins între paginile ei şi o să vrei să nu te mai opreşti. Arată egoismul oamenilor şi dorinţa lor de a trăi veşnic sau de a fi veşnic tineri. De asemenea, povestea de dragoste este atipică şi interesantă.  E superbă, grozavă. Citiţi-o.

The cloud serchers , The last council, Prince of the elves,  Escape from Lucien (Amulet #3, #4, #5, #6) de Kazu Kibuishi –recomand. O serie de nuvele grafice, pe care printr-un noroc chior le-am găsit pe Amazon gratis. Nu ştiu cum, nu ştiu de ce. E o serie foarte bună, sunt chiar foarte curioasă de cum va continua seria. Mă aşteptam să fie asemănatoare cu Avatar:The last airbender, dar am avut o surpriză plăcută. Din nou, recomand.

Chimie perfectă, Legile atracţiei, Reacţie în lanţ (Chimie Perfectă #1, #2, #3) de Simone Elkeles – recomand. Am fost surprinsă de cât de repede am citit trilogia asta. A doua pot să spun că este povestea mea preferată. Pot fi citite şi independent, însă citind toată trilogia chiar intraţi în viaţa personajelor, văzând cum un eveniment poate afecta 3 fraţi, complet diferit. Recomand orice de autoarea aceasta, după cum o să vedeţi mai jos.

Dragostea durează trei ani  de Frederic Beigbeder – nu prea recomand. Nu ştiu ce a vrut autorul să transmită, însă pentru vârsta mea poate cartea nu a fost potrivită. Mă aşteptam la altceva şi spre final am fost dezamăgită. Să crezi că dragostea durează trei ani şi că după cei trei ani ceva se întâmplă şi brusc lucrurile nu mai sunt ca înainte, mi se pare o prostie. Noi suntem responsabili de modul în care se desfăşoară anumite evenimente în viaţa noastră. Poate la o vârstă înaintată cartea ar avea alt impact asupra mea, dar ma îndoiesc.

How to ruin a summer vacation, How to ruin my teenage life, How to ruin a boyfriend’s reputation ( How to ruin #1, #2, #3) de Simone Elkeles – recomand. Din nou o trilogie pe care am devorat-o. Aceasta nu mai poate fi citită independent ca şi Chimie Perfectă, menţionată anterior, însă povestea este minunată. Personaje sunt drăguţe şi modul în care te transpune în mijlocul acţiuni, face ca această autoarea să fie una din preferatele mele vara aceasta.

A sound of thunder de Ray Bradbury – recomand. O povestioră care prezintă cum un anumit eveniment în timp poate schimba totul. Este şi un film după aceasta povestioară. Nu pot să spun că-l recomand, l-am văzut acum ceva timp. Însă povestioara o recomand.

Cioburi de stele (Constelaţii #1) de Amie Kaufman & Meagan Spooner – recomand. Prin câte am trecut cu această minunată carte. Şoc şi groază. Plotul şi personajele se dezvoltă atât de frumos şi toată povestea de supravieţuire este incredibilă. Una dintre poveştile mele science fiction favorite din vara aceasta. Am şi volumul doi, abia aştept să-l citesc,  o să fie o călătorie frumoasă.


Iulie – cunoscută şi ca luna în care am citit o carte.

Delirium  (Delirium #1) de Lauren Oliver – nu prea recomand. Mi-a luat o lună să termin şi nu pot să spun că am fost foarte încântată de carte. A fost o lună plină şi cu noul job, dar cartea asta m-a enervat, de la personaje la modul în care acţiunile lor conduceau plotul. Nu pot să spun ca au fost cele mai bune decizii. Finalul şi metaforele au salvat puţin, dar mă aşteptam ca autoarea să exploreze mai multe tipuri de dragostea. Din câte am înţeles volumul doi este şi mai şi, apare şi un triunghi amoros. Nu ştiu dacă voi mai continua seria.

August – cunoscută şi ca luna în care încerc să-mi revin

Îngerul nopţii (Îngerul Nopţii #1) de Becca Fitzpatrick – nu prea recomand. Pentru mine a fost un reread. Obişnuiesc să fac asta când vreau să termin o serie şi am citit primele volume acum ceva timp. Eram pregătită să termin seria, dar parcă acum nu a fost ca prima dată. Evenimentele erau legate de mister, dar personajele – nu am simţit nimic pentru ele. Nu ştiu, poate o să continui.

Hoţul fulgerului, Marea monştrilor (Percy Jackson şi Olimpienii #1, #2) de Rick Riordan – recomand. Aşa frumoase. Mitologie grecească şi umor şi Percy Jackson. Recomand seria. Vrea să pun mâna pe a treia carte, dar Elefant nu o mai are în stoc. Dar o să continui. Sunt the best.

20 000 de mii de leghe sub mării  de Jules Verne – recomand. Cred că toată lumea ar trebui să citească o carte a lui Verne. Nu doar pentru că este un clasic, dar şi pentru că majoritatea cărţilor sunt de aventură.

The egg de Andy Weir – recomand. Povestioară ciudată. Patru pagini. Recomand.

Regatul umbrelor (Grisha #1) de Leigh Bardugo – recomand. Deşi nu credeam că o să spun asta, citind primele 50 de pagini ale cărţii. După cum spune toată blogosfera, lumea creată de Leigh Bardugo este incredibilă. Plotul şi descrierea sunt fascinante. Recomand.


Hmm, se pare că am citit ceva.  Culmea în luna iunie, când am avut şi sesiunea,  am citit cele mai multe cărţi. Asta spune ceva.

Momentant citesc Odd Thomas de Dean Koontz, sper să o termin până pe 31 august. Cam asta am avut de spus. Ne vedem curând, sper eu.

Spor la citit!

Comentarii

Vero a spus…
HEEEEI I'M BAAACK
And guess what? Am citit... 12 carti toata vara:)) Cat de lenesa poate sa fie o persoana. Eu am terminat seria Percy Jackson si o iubeeesc; m-am blocat totusi la prima carte din seria spin-off The Heroes of Olympus pentru ca EU VREAU PERCY SI ANABETH MAI REPEDE VA ROG.
Si da, luna iunie a fost luna examenelor si pentru mine, uraaa, dar acum in sfarsit am terminat cu toate. Nu-mi vine sa cred ca incep liceul in 14 zile:))
Denisa C a spus…
HEIIIIII!! FINALLY!! E asa goala blogosfera fara voi, oamenilor. A fost asa pustiu in ultima vreme.
Am inteles ca o sa revina Percy si Annabeth in cartile urmatoare. Trebuie sa recuperez si eu cu cititul.
Uhuuu, liceul. O sa fie o perioada faina. O sa-ti placa, sunt sigura.
Lasaaaa ca recuperezi!! :))

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş