RECENZIE: Academia Vampirilor (Academia Vampirilor #1) de Richelle Mead


Am început seria cred că acum şase zile şi deja sunt la volumul trei.Am devenit dependentă.


Rezumat:
“DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…
Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…”









Părerea mea:

De ce este aşa special primul volum din “Academia Vampirilor”?Cred că am o mulţime ,dar o să le aleg pe cele importante:

1.      O eroină neînfricată :Rose Hathaway
2.      O legătură specială între prietene: Rose Hathaway şi Lissa Dragomir
3.      Christian Ozera şi Dimitri Belikov<33

Acţiunea începe în Portland, unde cele două eroine sunt prinse fugând de gardienii Academiei Sf. Vladimir.Însă situţia nu este tocmai roz, deoarece gardieni sunt dhampiri (jumătate om, jumătate vampir) hotărâţi să nu plece de acolo fără cele două fete: Lissa (Vasilisa) Dragomir – prinţesă moroi, ultima din neamul său şi Rose Hathaway –un dhampir novice.

După doi ani  se întorc astfel la Academie, unde nimeni nu este mulţumit de faptele Rosei: faptul că a fugit şi odată cu ea a luat-o şi pe ultima dintre Dragomiri.
Însă ceea ce nimeni nu ştie este că Lissa şi Rose au o legătură specială, pe care nimeni nu o întelege şi nu a mai auzit de ea de secole.

Rose este la un punct de a fi exmatriculată, datorită caracterului ei nestatornic şi vulcanic.Am îndrăgit personalitatea ei nepăsătoare, dar puternică, făcând ca singurul ţel din viaţa ei să fie acela de a fi gardianul Lissei.

“-Hei ,Mason ,am zis, sterge-ţi balele de pe faţă.Dacă ai de gând să te gândeşti la mine dezbrăcată ,fă-o în timpul tău liber.
[…]
-Ăsta e timpul meu liber,Hathaway .Eu conduc antrenamentul astăzi.
-A ,da?am replicat eu.Oh.Păi ,atunci cred că e un moment bun să te gândeşti la mine dezbrăcată.
-E mereu un moment bun să ne gândim la tine dezbrăcată ,adăugă cineva din apropiere, risipind şi mai mult tensiunea.”

Lissa însă este sensibilă şi vulnerabilă, dar cumva datorită Rosei, reuşeşte să rămână pe linia de plutire.Personalitatea ei iertătoare şi sensibilă te duce imediat cu gândul la prinţesele din basme.Ea este un moroi mai special,care nu s-a specializat,datorită unor lucruri mai complicate ,fiind şi ultima din neamul ei.

“-Nu ştiu ce e mai nebunesc:ceea ce îmi spui tu acum sau faptul că ai citit efectiv ceva ca să afli toate astea.
Am zâmbit ,uşurată că, totuşi, făcuse o glumă.
-Hei,ştiu şi eu să citesc.”

Academia Sf. Vladimir, este o academie specială, aici aflându-se atât copii moroi ( vampirii vii) din familiile regale şi de rând ,cât şi viitorii lor gardieni dhampiri( jumătate om, jumătate vampir).

Modul uimitor al autoarei de a împărţi vampirii în trei categori, face ca seria să fie şi mai specială.

Moroii sunt vampiri buni ,cei care folosesc elementele (apă, pământ ,foc sau aer)după ce s-au specializat,pentru a înfăptui binele şi de asemenea sunt muritori.Mi-a plăcut referirea la magie, mai ales că este vorba şi de vampiri în acelaşi timp.

Dhampirii, reprezintă unirea dintre un om şi un dhampir sau dintre un moroi şi un dhampir.Dhampiri devin după absolvire gardienii moroilor.

Strigoii sunt vampiri morţi de-a binelea, care nu fac altceva decât să vâneze şi să ucidă pentru sânge,în special pentru sângele moroilor.

La fel ca la orice altă şcoală unde sunt adolescenţi ura ,popularitatea şi bârfa există.După întoarcerea celor două, apar tot feluri de zvonuri,pe care Rose, cât şi Lissa încearcă să le dezminţească,prin orice mijloc posibil.Însă răzbunarea nu face decât să o schimbe pe Lissa şi să îi facă rău.

Lissa însă găseşte sprinjin în cineva neaşteptat : Christian Ozera – un moroi de viţă regală, însă respins de toată lumea datorită părinţilor lui care deveniseră strigoi.Moroiul specializat în foc, pune pe jar inima Lissei.

“El privi în jur la fel de  comic.
-Nu poţi să mă dai afară.Amândoi suntem chiriaşi aici.
-Ieşi .Afară!ţipă ea.Te urăsc.
El făcu o plecăciune.
-Tot ce doriţi,Înălţimea Voastră.”

Lipsind doi ani ,Rose a rămas în urmă cu şcoala, aici intră în scenă Gardianul Dimitri Belikov, un rus arătos şi un gardian neînfricat.Majoritatea novicilor, considerându-l un zeu.
Atracţia vizibilă dintre cei doi, este pur şi simplu magică.Relaţia lor fiind complicată şi datorită vârstei (Dimitri are 24 de ani ,iar Rose 17) ,dar şi datorită serviciului pe care amândoi îl vor avea:gardieni ai Lissei Dragomir.

“Înghiţindu-mi un nod ,am întrebat  din nou:
-Crezi că sunt drăguţă?
Mă privi cu o seriozitate totală,aşa cum făcea întotdeauna.
-Cred că eşti frumoasă.
-Frumoasă?
-Eşti atât de frumoasă,că mă doare uneori.”


Finalul a fost neaşteptat !

Nu mă aşteptam ca fix persoana aceea să înfăptuiască ceea ce s-a întâmplat în final,probabil nu sunt un detectiv atât de bun.:D

Şi tot în final mi-a fost frântă inima în bucăţele, dar  tot  zâmbeam prosteşte .

“-Nu. Dacă îmi îngădui să te iubesc,n-o să mă arunc în faţa ei.O să mă arunc în faţa ta.”


O carte incredibilă, care m-a făcut să îmi fie dor de prieteni şi să mă gândesc cât de mult trebuie să-i protejez şi să-i preţuiesc.

O recomand tuturor ,cu dragă inimă.


Denise C.

Comentarii

meduza a spus…
Recenzia ta e bestială :) :x Ce dor îmi e de AV ;;) Deci avem un team Dimitri aici. Sper că nu te dai pe team Adrian :)) Na, Adrian e drăguţ, dar Dimitri.. 8-> <3 e prea şmecher :))
Denisa C a spus…
Deci la început a fost Christian, adică era tipul ăla de băiat care nu spunea multe, iar Dimitri spunea şi mai puţine. :))
Dar la final, pur şi simplu m-a lovit Cupidon <33 :)).M-a cucerit cu replica aia:X
Vero a spus…
Serios, ai zis ca aproape ai terminat volumul 2. Esti team Adrian sau Dimitri???
Daca ar fi asa, eu as fi team Christian:)) Si citatul cu `Iesi afara` mi-a adus aminte de capela, `cuibusorul lor de nebunii`, cum ii spunea Rose ^.^:))
Denisa C a spus…
Team amândoi- DIRIAN /ADIMITRI:))?? [sunt varză la chestia asta=))]
Dimitri îmi ajunge la inimă că se dăstăinuie, iar Adrian mă bagă în ceaţă, să văd ce iese din volumul 3.Dacă nu ,eu sunt team amândoi, că îmi încap în inimioară.Şi am loc şi pentru Christian, nu omit pe nimeni :))
Unknown a spus…
Te rog nu mai zi nimic de Cupidon, Am vazut un episod din supranatural si am ramas cu traume :))
Unknown a spus…
Foarte tare recenzia :X
Eu am sa ma apuc curand de vol 2 dar sunt sigura ca voi fi team Adrian :X nu imi plac rusii :)) Adrian nu e rus ,nu? :O3
Felicitari draga mea Rose , am sa ma apuc si eu de ea cred ca maine :D
>:D<
Denisa C a spus…
Rus ,nerus Dimitri are ceva al lui<33 :))
Ivashkov ?Nu ştiu ce să zic, mie tot a rus îmi sună:))
Denisa C a spus…
Ceva cu inimioare <33:)))

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

#TheReadingQuest TBR