Recenzie "Cum să nu te laşi dus de nas de o fată…sub acoperire" (Fetele Gallagher #3) de Ally Carter


Am întreupt puţin ciclul recenziilor. Numiţi-o lene sau pur şi simplu pauză sau oricum v-ar veni în cap.

Revenind la subiect.

Rezumat:”Un nou semestru la Academia Gallagher pentru Tinere Excepţionale, şi Cammie Morgan continuă să cocheteze cu pericolul ─ având, evident, o acoperire pentru orice ocazie, căci fiind spioană în pregătire, pentru ea identităţile false reprezintă o metodă de supravieţuire. Dar când Cammie se duce la Boston pentru a fi alături de prietena ei Macey atunci când tatăl acesteia este nominalizat la vicepreşedinţia Statelor Unite, convenţia politică naţională se transformă pentru cele două fete într-o adevărată capcană. Pentru a împiedica răpirea lui Macey ─ o ţintă politică majoră ─, Cammie se vede nevoită să renunţe la acoperirea ei. Dar cine sunt răpitorii? Extremişti politici sau nişte personaje mai sinistre? Şi ce rol joacă Zach, misteriosul (super-sexy) băiat de care Cammie e îndrăgostită, şi care îşi face mereu apariţia pe neaşteptate, la adunări politice şi în trenuri? (Cammie încă nu a decis dacă el este băiatul bun sau cel rău, dar asta nu o împiedică să se gândească mereu la el!) Cu ajutorul unei uluitoare foste Fete Gallagher, Cammie şi prietenele ei sunt decise să descopere maleficul grup care le ameninţă existenţa ─ a lor şi a întregii şcoli ─ şi să afle adevărata lui motivaţie. Şi în toată această aventură ─ misterioasă, cu răsturnări bruşte de situaţie şi momente de tensiune extremă ─ Cammie şi prietenele ei învaţă două lucruri: A) Viaţa în lumina reflectoarelor nu este întotdeauna cea mai plăcută, căci nu ştii niciodată cine te poate pândi. Şi B) Lucrurile nu sunt niciodată aşa cum par, şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un spion este să-şi urmeze instinctele.”







De ce este aşa specială  a treia carte din  seria “Fetele Gallagher?Două motive:
1.      Cammie a noastră călătoreşte mai mult:> :))
2.      Asta e simplu :Zachary Goode.

Aventurile spioanei noastre Cammie ne duc de data aceasta în Boston, unde prietena ei Macey este împreună cu părinţi ei datorită unor alegeri prezidenţiale.
În urma unei mici plimbări lucrurile iau o întorsătură destul de dură pentru spioanele noastre,care sunt nevoite să apeleze la antrenamentele învăţate la Academia Gallagher.

“Am auzit un ţăcănit şi un scârţâit metalic când s-a deschis uşa acoperişului.Numai ca, în locul lui Charlie,în soarele dogoritor au ieşit două figuri mascate .Şi atunci nu m-am putut stăpâni să urlu:
-Sunt în vacanţă!”

În această carte, lucrurile se schimbă, nu mai este vorba de teste sau note, ci de pură realitate, pe care cele patru spioane de la Academia Gallagher ,trebuie să o înfrunte.
Facem de asemena cunoştinţă cu o nouă membră a marii familii Gallagher şi anume: Abby Cameron, mătuşa lui Cammie,desemnată să o protejeze pe Macey şi totodată să protejeze acoperirea Academie Gallagher.
Probleme totuşi continuă, deoarece ca de obicei cele trei spioane,Cammie ,Bex şi Liz, nu pot sta locului,vrând să-şi protejeze prietena-Macey- cu orice preţ.
Mătuşa Abby a fost un  personaj tare amuzant, foarte diferit de mama lui Cammie –Rachel.Avea însă încredere în Cammie, încrediţându-i toate informaţiile pe care le avea.Şi o ciudată legătură între ea şi Joe Solomon par să le pună pe fetele noastre pe spionat.

“M-am întors şi am văzut-o pe Macey ,cu o expresie întristată şi pe Abby ,cu o expresie extreme de impresionată,privind spre mine şi spre paraşuta din ce în ce mai îndepărtată din spatele lui Zach.
-Să înţeleg că e vorba despre bărbatul vieţii tale ,nu?

Însă Cammie nu ia în considera un lucru şi anume apariţiile misterioase ale spionului ,super drăguţ- aş putea adăuga, Zachary Goode.Acesta nu reuşeşte să-l desluşească, datorită dispariţiilor constate.

“Macey s-a lăsat să cadă pe bancheta de vizavi de noi ,în timp ce eu şi Zach am încerat să ne ridică cât de cât.
-Bună Zach, a zis ,legănându-şi piciorul drept ,pe care şi-l pusese peste stângul.
-Salut Macey ,a răspuns el ,pe un ton de parcă i s-ar fi întâmplat în fiecare zi să pice din tavan în camera personală a celei mai bine păzite fete din ţară.”

 Zach este ca de obicei un personaj misterios ,după care tânjim să aflăm mai multe, însă dorinţa nu se îndeplineşte în acestă carte.

Finalul a fost ca şi la celelate două volume, mult prea mult de încasat, ca să spun aşa.

Aveam în sfârşit o perspectivă a  lui Zach şi apoi boom, totul se schimbă şi acţiunea devine rapidă.Şi spionul de Zach devine şi mai greu de citit.

“-Uneori,oameni fug ….ca să vadă dacă vii după ei”


[Haideee, am aşteptat două cărţi  să  am mai multe indicii! Clar nu o să fiu acceptată la Academia Gallagher :)) ]

Ally este cu siguranţă autoarea mea favorită!!!(Team Zach and Cammie <333)

Denise C.

Comentarii

meduza a spus…
Superba cartea :) Imi amintesc mare parte din ea, desi am citit-o anul trecut 8-> Zach cel frumos <3 Mi-a placut mult de Cammie in volumul acesta, este chiar o spioana desavarsita <3
Unknown a spus…
Sunt superbe cartile ,ce nu ma prea incanta pe mine sunt copertile , nu sunt urate dar pt. asa o serie zic ca puteau sa le faca mai frumoase , parerea mea :* Frumoasa recenzia , Bravo :* >:D<
Vero a spus…
Veeezi, vezi, vezi, Ally Carter e autoarea mea favorită din noiembrie:) Cât de frumos poate scrie ființa asta?! Zaaaaaaaaach:o3

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

#TheReadingQuest TBR