Recenzie "Doar cei buni spionează de tineri" (Fetele Gallagher #4) de Ally Carter


Sunt pe val, ce pot să spun.Recenzia numărul doi pe ziua de azi, oare să urmeze şi a treia?
Continuăm cu seria “Fetele Gallagher”.


Rezumat: “Cammie îşi petrece vacanţa de iarnă la Londra, împreună cu Bex şi părinţii ei, şi se află sub pază strictă. Dar profesorul ei de Operaţiuni sub Acoperire ─ acuzat de trădare şi devenit unul dintre cei mai căutaţi oameni de pe Pământ ─ reuşeşte să înşele vigilenţa celor care o supraveghează pe Cammie şi vorbeşte cu ea, cerându-i să „urmeze porumbeii”, după care sare de pe Podul Turnului în Tamisa. Cammie nu înţelege de ce profesorul ei cel sexy odinioară pare că şi-a pierdut minţile, şi mai ales de ce după întâlnirea cu el este luată la întrebări de agenţii MI6. Grozavă vacanţă, nu? Cammie se întoarce apoi la şcoală, pentru a descoperi că şi securitatea colegiului a suferit mari modificări, şi că toate pasajele secrete sunt acum blocate, iar şcoala cea iubită pare mai degrabă o închisoare. Lumea lui Cammie e întoarsă cu susul în jos şi ea nu mai ştie în cine să aibă încredere ─ prietene, profesori, colege. Iar pe măsură ce timpul se scurge şi pericolul creşte, Cammie devine sigură de un singur lucru ─ nu poate să stea cu braţele încrucişate şi să aştepte să fie salvată de ceilalţi! Trebuie să afle motivul pentru care Cercul (un grup terorist malefic, atât de secret încât prea puţini ştiu despre existenţa lui) continuă să fie pe urmele ei... şi asta cât mai repede! Iar când Zach începe să-şi facă apariţia din ce în ce mai des, în locuri şi situaţii total neaşteptate, Cammie îşi dă seama că are într-adevăr nevoie urgentă de răspunsuri. Căci, de data asta, miza n-o mai reprezintă doar inima ei, ci şi libertatea, prietenele şi familia sa.”







De ce este aşa specială cartea a patra din seria “Fetele Gallagher”, hmm, un singur motiv: detalii peste detalii despre Zach şi Blackthorne.

De data aceasta acţiunea începe în friguroasa Londra, unde Cammie se află în vacanţă de iarnă împreună cu Bex.
Însă printre băieţi londonezi se mai strecoară şi altcineva şi da vorbesc de Zach, însă nu este singurul.

“Cei şapte pretendenţi ai lui Bex au îngenuncheat lângă ea pe gheată,în timp ce pe mine patinele mă trăgeau tot mai aproape de băiatul care zăbovea lângă mantinelă.
-Am impresia că ţi-e frig, am reuşit cumva să spun.
-Am avut o geacă mai groasă,dar i-am dat-o unei fete.
-N-a fost prea inteligent din partea ta.
-Nu,a răspuns zâmbind cu un aer cunoscător şi clătindind din cap.Probabil că n-a fost.”

Se pare că în acest volum aflăm mai multe despre Joe Solomon şi totodată despre Cercul Cavan- care ameninţa siguranţa Fetelor Gallagher.

E destul de ciudat să afli că profesorul tău de Operaţiuni sub Acoperire, nu mai este profesorul tău.Toată lumea spune acelaşi lucru,însă când l-ai privit în ochii şi ţi-a spus cât de sincer omeneşte posibil să te uiţi după porumbei, te uiţi după afurisiţi de porumbei.:))

Această carte este specială ,nu numai pentru că aflăm mai multe despre misteriosul Zach, dar lumea ne este întorsă cu susul în jos de către Cercul Cavan şi toate secretele lui Joe Solomon.
Şi cum ştim deja că spioana noastră urăşte să fie lasată pe lângă subiect, de data se implică şi mai mult, la mijloc fiind siguranţa proprie ,însă şi a celor apropiaţi ei.De asemenea trebuie să găsească o cale să demonstreze că Joe Solomon este nevinovat ,contrat tuturor acuzaţiilor care i se aduc.

Şi ,mulţumesc Doamne şi bineînteles lui Ally Carter, pentru minunea de al avea pe Zach în mai bine de jumătate de carte.Am aflat cu siguranţă mai multe despre el.Misteriosul spion este mai implicat decât am crede noi.

“-Trebuia să te văd ,mi-a zis reducând spaţiul dintre noi ,iar mânile lui ,scoase din buzunare erau calde când s-au strâns în jurul degetelor mele.Trebuia să ştiu că eşti bine.Trebuia să te vad, şi să te ating ,şi…ştii tu.Mi-a dat deoparte părul căzut peste faţă,trecându-şi uşor degetele peste pielea mea.În Londra….,a început ,dar apoi s-a oprit .Dupa DC.”

Spioanele se avântă în misiuni mai periculoase şi cu riscuri mult mai mari de a fi prinse.

“La 0208 ,Agenta Baxter a spus o rugăciune.Şi a sărit.”

Facem cunostinţă cu Blackthorne, serios aici chiar nu sunt floricele şi curcubee,mai mult stânci şi cascade.

“-Ai spus cu gura ta că nu ştii precis ce e acolo,Zach.Să intri fără întăriri e o nechibzuinţă.
-Atunci, lasă-mă să fiu eu nechibzuit.”

 Ultimele pagini au fost explovize, la propriu.Ţipam practic la cartea din mână, fără să îmi pese dacă cineva mă va crede nebună.Adică Ally Carter s-a jucat serios cu creierul meu.Am cerut detalii despre viaţa lui Zach?Da!! Însă aşa ceva, este…prea mult pentru mine.

Finalul a fost ca întotdeauna încâlcit şi cu multe posibilităţi de continuare, însă îmi tot vine în cap momentul acela de totală prostie a lui Cammie.(nu ar fi frumos să continui, aş da un spoiler şi nu vreau :D)

“Ochii lui au ajuns la doar câţiva centimetri de ai mei când mi-a şoptit:
-Putem să ne menţinem unul pe celălălt în siguranţă.”

Seria este must have ,must read!!!Ally Carter rocks!!


Denise C.

Comentarii

meduza a spus…
Super recenzia. Incearca pe viitor, sa pui si 2-3 imagini, asta o sa atraga atentia :D Mi-a placut mult acest volum, l-am devorat in ora de economie :)) Zach este atat de dragalas <3 Si finalul m-a lasat terminata :)) Imi venea sa urlu ca vreau volumul 5 :))
Denisa C a spus…
Mersi de sfat .:)
Tocmai scriu recenzia la volumul 5.Mă voi folosi de sfatul tău ,să văd ce iese :))
Anonim a spus…
Am toate 4 cartile sunt geniale.Prin vara ar aparea si pe la noi vol.5.Eu am o slabiciune pentru Joe Solomon :p.
Denisa C a spus…
Da aşa am înteles şi eu că prin vară.Dar este aşteptarea prea mare.
Slăbiciunea mea este pentru Zach :D

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş