Ultimate book tag (cu gif-uri şi răspunsuri sarcastice)

Ok, am primit acum ceva timp o leapşa de la Denisa de pe My World of Books şi n-am avut nici timpul, nici starea de spirit necesară pentru a completa o leapşă.  Lucrul acesta s-a schimbat, în bine. Schimb melodiile pe youtube şi sunt doar puţin obosită, adică e doar 21:01, dar bineînţeles că asta o să apară pe blog mâine. Yey. Nu mă luaţi în seamă. Move on.

1. Ţi se face rău dacă citeşti în maşină?
Culmea, nu cred că am citit niciodată în maşină. De obicei ascult muzică, îmi place să visez cu ochii deschişi când merg cu maşina. Dar am citit în tren, cred că se aplică acelaşi lucru, nu? O să încerc şi în maşină, cândva.

2. Stilul cărui autor ţi se pare unic si de ce?
Stilul fiecărui autor e unic, părerea mea. Pentru că fiecare reuşeşte să ne arate perspectiva proprie asupra unor întâmplări. Aşa că nu aş vrea să dau nume. Probabil: Veronica Roth, Suzanne Collins, Stephenie Meyer, Isaac Asimov, Jane Austen, Maggie Stiefvater, Mihail Drumeş şi aş putea la fel de bine să trec aici toată biblioteca. Dar nu o să o fac.

3. Harry Potter sau Twilight? Dă-ne trei motive.
Sau...Ce nonconformistă sunt la ora asta.
Harry Potter: am văzut doar filmele: magie, Hermonie Granger şi aventurile minunate la Hogwarts.
Amurg: am citit cărţile şi am văzut filmele: o poveste frumoasă de dragoste, vampiri şi multe personaje secundare cu multe replici amuzante.

4. Cari cu tine o geantă cu cărți? Dacă da, ce în ea în afară de cărți?
În ultima perioadă am avut cu mine doar foi A4 pe care să scriu la facultate, rar am şi o carte pe care să o citesc pentru că drumul meu e destul de scurt, dar ştiu că am avut Revolta de Suzanne Collins o dată. Altceva, hmm, şerveţele, portofelul, pixuri, căştile, cheile. Cam atât.

5. Miroşi cărţi?
Da, mai ales pe cele noi. E ciudat, dar o fac.

6. Cărți cu sau fără ilustrații?
Şi, şi. Îmi plac la fel de mult ambele.

7. Ce carte ai iubit în timp ce ai citit-o, dar ai descoperit mai târziu că nu este chiar atât de grozavă?
Nu cred că descopăr cărţi care să nu-mi placă mai târziu. De obicei sentimentele mele în legătură cu cărţile nu se schimbă.


8. Ai vreo poveste din copilăria ta care include cărţi?
O vară între clasa a şasea şi a şaptea când devoram Robin Hood de  Pierce Egan. Nu eram o cititoare înrăită atunci.

 9. Cea mai subţire carte a ta?
Magazinul de sinucideri de Jean Teule: 120 de pagini. Short. Short.

10. Scrii la fel de  bine pe cât citeşti? Te vezi în viitor scriind şi publicând o carte?
I suck. Totul sună mult mai bine în mintea mea, cum mă apuc să scriu mă ia groaza. Aş vrea să public o carte, dar cum spunea şi o prietenă: şi câţi fani o să avem, tu o să ştii de cartea mea şi eu de a ta. O să scriu în continuare, nu cred că o să public.

11. Când ai devenit pasionată de cărţi?
Undeva prin clasa a noua. Buuuu. Ştiu. Amurg.

12. Cartea clasică preferată.
Mândrie şi prejudecată de Jane Austen, Jane Eyre de Charlotte Bronte, La răscruce de vânturi de Emily Bronte, Fundaţia de Isaac Asimov, Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde, doar astea îmi vin în minte acum. Sorry.

13. Care este materia la care te pricepi cel mai bine la şcoală?
Cam niciuna. Cum în facultate materiile se schimbă în fiecare semestru nu cred că este o materie la care mă pricep. Mi-a plăcut negocierea internaţională şi puţin comerţul internaţional. Mi-am dat seama că, acum, depinde foarte mult de profesor şi cum îţi atragea atenţia pe materia lui.

14. Ai primit o carte pe care ai citit-o deja şi o urăşti - ce faci?
Nu prea primesc cărţi cadou şi chiar dacă primesc nu sunt cele pe care le-am citit sau pe care le-aş urî.

15. Cărţi asemănătoare cu Harry Potter şi Jocurile Foamei?
Sper că întrebarea se referă la gen şi atât. Aş spune pentru middle grade Circul Ororilor de Darren Shan şi Percy Jackson de Rick Riordan am auzit că ar fi foarte bun. Young Adult aş spune pe linie cu Jocurile Foamei: Divergent de Veronica Roth, Jocul lui Ender de Orson Scott Card şi Declaraţia de Gemma Malley.

16. Obiceiuri proaste în timp ce scrii pentru blog?
Să fac alte cinşpe mii de chestii. Normal. Dar niciunul nu e un obicei prost.

17. Cuvântul tău preferat.
Oare am aşa ceva? Nu cred. Cărţi? Bani? Bani pentru cărţi. Nu ştiu.

18. Vampiri sau zâne? De ce?
Sau. Cred că deja ştiţi cum o să decurgă răspunsurile la umătoarele întrebări cu sau. Vampiri pentru că conceptul nu se învecheşte niciodată şi zâne pentru că TinkerBell.

19. Persoane care îşi pot schimba forma sau îngeri? De ce?
Sau. Prima pentru că ar fi super să arat ca altcineva, dar îmi place totuşi de mine. Îngeri pentru că îngeri, aripi, zburat. Chestii.

20. Spirite sau vârcolaci?
Sau. Dar vreau spirite drăguţe, că altfel nu merge treaba. Eu vreau să-mi fac prieteni. Vârcolaci oricând numai când e lună plină nu.

21. Zombie sau vampiri?
Sau. Zombie drăguţi, din nou, care nu-mi mănâncă creierul şi aşa mai departe. Vampiri pentru că am de unde alege. Strălucitori, cu inele, în coşciuge. Chestia asta poate merge la nesfârşit. Ironia.
cred ca sunt un zombie in adancul meu :))
22. Triunghiuri amoroase sau dragoste interzisă?
Sau. Triunghiuri amoroase când sunt bine scrise şi dragoste interzisă când e bine scrisă.

23. Cărţi strict romantice sau cu acţiune şi dragoste combinate?
Sauuuuuu. Fiecare are farmecul ei. Depinde şi de starea de spirit şi ce doresc să citesc atunci. Nu cred că o carte e stric romance şi stric aventură. Fiecare are puţin romance şi puţină aventură. Ori n-am citit eu până acum. Sorry.

Şi asta a fost leapşa mea. Ceasul indică 22:12. Câte întrebări. Bine a durat atât şi din cauza obiceiurilor mele „proaste” şi cât o să mai dureze până găsesc şi gif-urile. Vacanţăăăă.
Bun venit în mintea mea. Nebunie totală. Sper că va plăcut leapşa şi răspunsurile pe care le-am dat. Am văzut că blogosfera a preluat tag-ul, dar cine nu l-a făcut şi l-a găsit la mine pe blog, poate să-l ia şi să-l completeze.

În pregătire am recenzia la Mă sinucid altă dată de Kerstin Gier. 

Comentarii

Unknown a spus…
Ma bucur ca ai reusit sa o faci , dragute si amuzante raspunsuri :)
Denisa C a spus…
Da, chiar m-am distrat :)

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

#TheReadingQuest TBR