Leapşa - Back to school (2014-2015)

Ştiu că sunt leneşă şi că bate vântul pe blog, dar revin eu. Doar începe facultatea.

Şi pentru că începe facultatea, Strumphy de pe Vânzătorul de iluzii s-a gândit la mine şi mi-a pasat o leapşă. 
Reguli:
1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye

1.      Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați lau fragmentul.
Aş fi ales Allegiant (Divergent #3) de Veronica Roth, dar neavând cartea, mă voi rezuma la altă preferată de anul acesta şi anume The Raven Boys (The Raven Cycle #1) de Maggie Stiefvater.
“When Malory said it, it sounded inevitable.
Follow it to your king.
Gansey closed his eyes to calm his pulse.” (The Raven Boys,pagina 100, alineatul 3)

2.      Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
Once Upon a Time: Queen of all, Enemy Inside de Shea Berkley  o repovestire a basmului Albă ca Zapada şi King Trushbeard (pe care, acum, chiar nu ştiu cum să-l traduc) povestită din perspectiva personajelor negative sau mai bine spus neînţelese.

3.      Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
Îmi plac bibliografiile, chiar dacă nu am citit, sunt foarte curioasă. Anul acesta am citit o carte care tratează ceva din istorie şi mi-a plăcut foarte mult. Aceasta este Hoţul de cărţi de Markus Zusak, care tratează istoria Germanie în perioada lui Hitler.

4.      Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?
Divergent (Divergent #1) de Veronica Roth este o carte incredibilă, îmi poate ridica moralul imediat şi va reuşi întotdeauna să mă bine dispună.

5.      Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?
Gazda (Gazda #1) de Stephenie Meyer, care deşi este uriaşă este foarte uşor de citit. Mi-a fost destul de greu să mă gândesc şi la altceva atunci când o citeam.

6.      Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1) de Tahereh Mafi avem nevoie de coperta nouă. Mi-aş cumpăra din nou cartea doar pentru copertă.

7.      Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.
Church din Dispozitive Infernale de Cassandra Clare. Aş fi putut la fel de bine să aleg Instrumente Mortale, însă ador Dispozitive Infernale.

8.      Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.
Jane Austen. Este incredibilă. Ador stilul ei de scriere şi povesţile de dragoste pe care le îmbină atât de frumos cu epoca pre-victoriană.

9.      Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?
The Spectacular Now de Tim Tharp, este o carte foarte interesantă şi veselă, pe alocuri. Chiar am avut o stare de fericire atunci când am terminat-o, deşi finalul nu a fost cel aşteptat de mine.

10.  Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?
Four: A Divergent Story Collection (Divergent 0.1- 0.4) de Veronica Roth, am nevoie de carte asta. Am nevoie de ea!!!

Cam asta a fost şi cu tag-ul acesta. Cine a ajuns până aici e obligat să o facă. Dacă nu aveţi blog, puteţi să lăsa-ţi răspunsurile în comentarii.

Comentarii

iri a spus…
jane austen <3

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş