Wrap up august

În august am avut o lună mai leneşă, dar cred eu că asta se datorează timpului liber şi faptului că asta mă face să lenevesc mai mult decât de obicei.

Lasând deoparte asta şi bucurându-mă de faptul că de două zile încoace sunt foarte activă, am zis să postez şi wrap up-ul pentru august, până nu se strică treaba.

*sper să reuşesc să postez şi bookhaul-ul, luna asta.*


Genesis de Bernard Beckett (4 stele pe GoodReads) – această cărticică pe cât de scurtă, pe atât de bine reuşeşte să te lase fără cuvinte. E greu de rezumat un plot şi e şi mai greu să-ţi dai cu părerea despre personaje. Genesis prezintă în acelaşi timp două poveşti, stilul fiind cel de interviu, prin care află atât trecutul, cât şi prezentul naţiunii în cauză. Romanul are 7 părţi, iar suspansul şi intriga nu încetează să vină după fiecare sfârşit de capitol. Recomand romanul pentru un science fiction care o să vă lase fără cuvinte şi care discută cu multă inteligenţă ce înseamnă de fapt să fii om.

Antigoddess (Goddess War #1) de Kendare Blake ( 3 stele pe GoodReads) – am avut parte de un roller coaster, însemânând că mi-a plăcut tot la prima parte, de la plot la personaje, şi undeva pe la jumate, personajele – o parte din ele – au început să mă enerveze. Antigoddess rezumă viaţa zeilor din Grecia Antică în zilele noastre, într-o perioadă destul de neagră – aceştia sunt pe moarte. Pentru a stopa acest lucru, Athena face tot posibilul să găsească o profetă care-i poate oferi răspunsuri. Antigodess are un plot plin de mister şi destul de fix, în ceea ce vrea să rezolve, dar este şi destul de înceată la capitolul acţiune şi sinceră să fiu nu pot spune că scena de luptă finală mi-a plăcut în ceea ce priveşte motivul pentru care a avut loc, în primul rând. A primit 3 stele pentru personajele Athena şi Hermes şi tot pentru ele vreau să continui trilogia.

A Mortal Song de Megan Crewe (2 stele pe GoodReads) – e-book-ul pentru această carte mi-a fost oferit de către autoare şi este un ARC, cartea urmând să apară în septembrie. Am vrut să-mi placă cartea asta, pentru că începutul a fost foarte bun, prezentând un personaj feminin care nu este cel ales în a salva lumea, dar care ajunge să facă pe cel ales la fel de mult. Având acţiunea plasată în Japonia zilelor noastre, A Mortal Song, ne introduce în lumea Sorei, o fată care află că toată viaţa ei este o minciună şi că de fapt ea nu este kami – fiinţe protectoare ale naturii, ci un simplu om. Toate bune şi frumoase până când lamentările protagonistei încep să mă calce pe nervi. Am înţeles, eşti om şi nu ai puteri, dar nu da vina pe cei din jur pentru că ei au. Nici romance-ul nu m-a impresionat, de altfel nici încercarea de triunghi amoros. În cele din urma mi-a plăcut lumea creionată şi am detestat personajele.

Vorbitor în Numele Morţilor (Jocul lui Ender #2) de Orson Scott Card ( 4 stele pe GoodReads) – nu la fel de plin de suspans ca Jocului lui Ender, însă abundent de această dată de filosofie şi moralitate. Volumul doi din seria Jocul lui Ender m-a surprins, prin trecerile în timp pe care le face, şi pe care le ador, şi personajul pe care reuşeşte să-l aducă în prim plan, un Ender mai matur şi mai conştient de ce se întâmplă în jurul său. Carte nu abundă de acţiune, însă are un suspans şi mister care te ţin lipit de carte. Deşi are capitole destul de lungi, stilul nu este greoi. În ceea ce priveşte seria o să o continui în engleză pentru că la acest volum am avut câteva probleme cu traducerea.

The Martian de Andy Weir (abandonată) – cu părere de rău nu am putut termina această carte. Explicaţiile nesfârşite şi lipsa de personalitate a personajului principal m-au făcut să renunţ la ea. Înţeleg că este o poveste despre supravieţuire, dar e ok să reacţionezi mai urât sau să fi şocat pentru 3 paragrafe când afli că eşti singur pe Marte, cu provizii limitate care sigur nu îţi ajung până vine un alt echipaj. Am încercat şi am eşuat. O să încerc filmul.

Life Before Legend, Prodigy, Champion (Legend #0.5, #2, #3) de Marie Lu (4, 5, respectiv 5 stele pe GoodReads) – nu ştiu cât de mult aş putea să o recomand pe Marie Lu. Această trilogie nu este distopia obişnuită, atât în ceea ce priveşte plotul, cât şi faptul că de la bun început este povestită din două perspective. Chiar nu ştiu ce aş putea spune ca să vă conving să o citiţi, urmează o recenzie destul de curând. Recomand pentru plot, acţiune şi romance, dar mai ales pentru personajele principale: Day şi June.

Angelfall (Penryn and the End of Days #1) de Susan Ee (5 stele pe GoodReads) – ca şi în cazul trilogiei Legend, începutul trilogiei Penryn and the End of Days vă lasă să doriţi mai mult. Descriind o lume în care îngeri au adus apocalipsa pe Pământ, Angelfall ne arată o frântură din viaţa lui Penryn, o fată care vrea doar să-şi ţină familia în siguranţă, asta până când lucrurile o iau la vale şi ea trebuie să se alieze cu inamicul. Sarcasmul şi umor din această carte sunt de nedescris, părerea mea unul din punctele forte ale romanului este sarcasmul personajului masculin. Personaje puternice, acţiune bine gândită şi un final genial. Angelfall este recomandarea mea pentru cei doritori de cărţi post apocaliptice.


Voi ce aţi citit în luna august? 

Comentarii

Madeline a spus…
Ai fost destul de ocupata luna asta, asa ca nu mai spune ca nu ai fost "activa".
Imi atrage atentia Angelfall, dar per total toate cartile sunt foarte interesante.
Madeline a spus…
PS: Eu am citit doua carti in august, Solaris si Dupa sapte ani... Am scuza ca nu am fost acasa mai deloc, dar ma revansez. Deja am terminat doua carti luna asta.
Denisa C a spus…
A fost prima luna libera si am profirat din plin. Solaris in face cu ochiul de mult, mai ales ca mi-a fost recomandat de o prietena, dar pe cat de ieftina este mereu trece pe langa costul de cumparaturi. :))

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman