Leapşa Time!!!

Hei, hei.




Ştiu că am fost foarte activă în ultimele zile, normal doar au început chestiile importante pentru facultate, iar eu am devenit în mod subit cel mai mare cititor pe care l-a văzut lumea.


Sunt cu totul îndrăgostită de seria “Jocurile Foamei” aşa că o să mai lungesc distanţa dintre recenzii cu câteva citate. Nu înţeleg ce au oameni cu al treilea volum al seriei? Sau chiar şi cu al doilea? Un mister.

Să revenim la oile noastre. Am două lepşe, primite de la surioara mea - Eny, de pe blogul My World of Books. Mulţumesccccc.

Prima, este uşoară, la a doua o să fie mai greu de completat.
~Reading slump~
1.Momentan ești într-un reading slump?
 (Reading slump= când nu ai chef să citești nimic)
Cu mare bucurie spun că nu. A dat Dumnezeu să scap de necheful de citit. O adevărată binecuvântare. Mă săturasem să nu pot să citesc.


2. Când intri, de obicei, într-un reading slump şi cât îţi ia să treci peste?
Depinde, de obicei vreau să scap de asta şi caut să găsesc o carte care să mă scoată din nechef. Dar de obicei cheful revine când sunt ocupată cu şcoala şi alte chestii. Logic!

3. Care sunt metodele tale de a ieşi dintr-un reading slump?
Încep 100 de cărţi până găsesc una care-mi atrage atenţia. Sunt nebună după chestia cu cititul unei singure cărţi, nu suport să citesc mai multe deodată. Nu că aş încurca povestea sau acţiunea, doar că iubesc să mă pierd într-o singură carte. Să mă ataşez de personaje, şi pentru o perioadă ele să fie în inima mea.

4. Altceva...?
Am o noua trilogie de care m-am îndrăgostit: “Jocurile Foamei”, toată lumea le ştie. Şi sunt entuziasmată până peste cap pentru al doilea film – “Sfidarea”. O să fie atât de genial.


~Sacrificiul cărţilor~
Asta o să fie greu, deoarece eu sunt o mare iubitoare de cărţi şi nu prea mă lasă inima să urăsc o carte. Chiar nu am aşa multe.

1.      O carte mare: Sa incepem totul cu Apocalipsa Zombie. Sa spunem ca te afli intr-o librarie, uitandu-te printre raftuuri, cand BAM! ZOMBIE ATACA! Un anunt apare la toate posturile in care spune ca armata a descoperit ca slabiciunea zombilor sunt cartile foarte mari. Ce carte laudata de toata lumea, dar pe care tu o urasti si care este o carte mare o arunci catre zombie pentru a-i elimina?
Nu prea deţin cărţi mari, dar carte de care nu m-aş lipsi să o arunc în zombie ar fi de fapt seria “Ashleys”, care presupun că se pune ca o carte mare. La început a fost chiar drăguţă, dar la a patra carte, fetele alea erau nebune.

2.      O continuare: Sa spunem tocmai ai plecat dintr-un salon cu o noua tunsoare cand BOOM: Ploaie torentiala. Ce continuare a unei carti ai alese sa o folosesti pe post de umbrela?

Asta este aşa uşor. “Revelaţia”, cartea a doua din “Forţele Răului Absolut”. Am încercat să o termin şi probabil că o voi termina din pură curiozitate, dar n-am nicio şansă anul ăsta. Pur şi simplu Chloe mă enerveazăăăăă.



3.      O carte clasica: Sa spunem ca esti intr-o ora de lectura cu profesorul tau de romana care vorbeste incontinuu despre acea carte clasica (,) care a schimbat lumea, care a revulotionat literatura si tu deja nu mai vrei sa auzi nimic despre aceasta carte asa ca o arunci in fata profesorului pentru ca stii de ce? Acea carte este idioata si merita sa primesti detentie din cauza lucrului facut doar pentru a le arata tuturor ce simti. Ce carte clasica ai alege?


“Moromeţii”, clar, fără nicio obiecţie. Am ajuns undeva la pagina 50, mi se pare lipsită de sens. Tot monologul lui Moromete este ahhhhhh.

4.      Cartea pe care o urasti: Sa spunem ca esti in biblioteca cand BAM! Incalzirea globala explodeaza si lumea de afara ingheata. Esti blocata si singura ta sansa de supravietuire este sa arzi o carte. Care este prima care la care te-ai duce, cartea pe care o urasti, care carte nu ai regreta sa o arzi?

Nu aş vrea să mă repet deoarece, acum cel mai mult urăsc “Revelaţia”, dar am descoperit o altă carte pe raft, care m-a chinuit  cam 20 de pagini : “Pretty Man”. Nu sunt un fan al subiectului trat de carte, nu cred că pune femeile într-o lumină bună. Voi mai încerca probabil peste ceva timp să o citesc, dar acum nu.


Deci cam astea ar fi cărţile pe care să spune le “urăsc”. M-am chinuit să le trec şi pe astea, de obicei găsesc mereu ceva bun, ascuns printre rânduri.

Acum să închei cum trebuie, nu vă speriaţi.

Josh Hutcherson, e aşa drăguţţţţ.


Ambele lepşe merg la oricine vede postarea şi nu le-a făcut,  încă. Sunteţi obligaţi de drăgăleşenia tipului de mai sus.

Ne auzim curând cu recenzia volumului doi din seria “Jocurile Foamei”- “Sfidarea".


Comentarii

Unknown a spus…
uuu surioara ^_^ stiu ca e greu si mie mi-a luat ceva timp...Josh chiar e un scump acum nu mai pot de curiozitate ..sper doar sa incetineasca scoala asta :))
Unknown a spus…
http://denisamada.blogspot.ro/2013/11/liebster-award.html inca o nom. :))
mm a spus…
Şi eu urăsc Moromeţii, anul trecut am fost obligată să-i citesc la şcoală, dar într-un final am reuşit să scap traumatizată decât de 20 de pagini, m-a salvat filmul de la restul. Am să preiau şi eu leapşa, dacă nu este o problemă.
Denisa C a spus…
Sigur, chiar te rog. :)

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

#TheReadingQuest TBR