sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Primele 100 de cuvinte - Jocurile Foamei de Suzanne Collins

Toată lumea a citit sau a auzit de “Jocurile Foamei”, minunata serie a lui Suzanne Collins. Cam târziu, însă am pus şi eu mâinile pe prima carte din serie, împrumutată, fiindcă tot se apropie premierea celelei de a doua părţi a trilogie, “Sfidarea”. Am de gând să citesc cartea înainte de premieră, care este undeva pe 22 noiembrie dacă nu mă înşel.


Deci cartea asta este minunată, deşi am văzut filmul înainte, relatarea evenimentelor de către Katniss Everdeen, te face să nu laşi cartea din mână. 

Jocurile dau dependenţă, asta e sigur.


“Când mă trezesc, cealalată parte a patului este rece. Degetele mi se întind, căutând căldura lui Prim, dar nu găsesc decât ţesătura aspră a cuverturii ce acoperă salteaua. Probabil că a visat urât şi s-a culcat în patul mamei. Bineînţeles c-a făcut-o. Azi e extragerea.

Mă ridic într-un cot. În dormitor e destulă lumină ca să le pot vedea. Surioara mea, Prim, încovrigată pe o parte, înconjurată de trupul mamei, cu obrazul lipit de al ei. În somn, mama pare mai tânără, tot veştejită, dar nu epuizată. Faţa lui Prim e tot atât de proaspătă ca o primulă, de la ….”6 comentarii:

Oana spunea...

Frumoasă carte! Mi-a plăcut mult :)

Denise Chris spunea...

O carte incredibila, ai dreptate. :)

furelise spunea...

Iubesc seria <3

Denise Chris spunea...

@furelise daca ai stii cum mor dupa a doua carte:)). Este geniala seria!

Eny eNy spunea...

Si eu seria (toata) in biblioteca dar nu am citit-o inca ..chiar asa tare e ??

Denise Chris spunea...

@Eny te jefuiesc. :)) Pe bune, da-mi adresa. Este Peeta, nu mai trebuie sa spun nimic. Geniala!!