Lecturi de vară

Hei, hei, blogosferă!

Ce mai faceţi? Cum o mai duceţi? Toate bune şi frumoase, nu?

Eu sunt în plină sesiune, mâine am examen la economie mondială, neimportant. O să-mi explodeze capul, aşa că m-am gândit să postez şi eu ceva pe blog.
Oficial este vară. Aşa că eu m-am pregătit cu o listă.

Imediat după ce termin cu examenele, adică după 20 iunie, o să mă apuc de citit.

O să încep prin a vă arăta seriile/trilogiile în care mai am doar o carte de citit şi plănuiesc ca vara asta să le închei.

v  Clockwork Princess (Dispozitive Infernale #3) de Cassandra Clare -  am citit seria Instrumente Mortale de curând şi nu vreau să primesc spoilere în legătură cu trilogia asta, mai ales cu ultima carte, aşa că după sesiune este prima carte pe care o să o citesc.

v  United we spy (Fetele Gallagher #6) de Ally Carter – ştiu că m-am apucat de cartea asta în 2013 şi am lasat-o baltă, nu îmi aduc aminte de ce, dar îmi e dor de Zach şi chiar vreau să ştiu cum se termină.

v  Charmfall (Elita Întunecată #3) de Chloe Neill – mi-a plăcut foarte mult trilogia, cel puţin primele două cărţi. Aşa că abia aştept să o termin, sper să fie un final bun.

v  Răfuiala (Forţele răului absolut #3) de Kelly Armstrong – vreau să termin trilogia, chiar dacă volumul doi m-a cam enervat, chiar vreau să termin  trilogia.

Acum urmează seriile/trilogiile pe care vreau să le încep vara aceasta.

¨      Angelfall (Penryn & the End of Days #1) de Susan Ee – îngeri, chiar sunt curioasă în legătură cu seria asta, în plus am auzit numai lucruri bune despre ea.

¨      Legend (Legend #1) de Marie Lu – distopieeeee, sunt cam nebună după genul ăsta în ultima perioadă. Aşa că la naiba!

¨      Let love in ( Love #1) de Melissa Collins – nu ştiu prea multe despre seria asta, dar  e o poveste frumoasă şi chiar am nevoie de puţină dragoste.

¨      Obsidian (Lux #1) Jennifer L. Armentrout – vreau să citesc seria asta, toată lumea spune că e super bună, aşa că I’m joining, let’s hope so.

Ce nu putea să lipsească din to be read în vara asta, sunt vampirii:

Ø  Jurnalele lui Ştefan de L.J. Smith – vreau să citesc seria asta, deoarece am cele şase volume şi sunt foarte scurte. În plus, sper eu, să mai ridice din aşteptările pe care le am de la serial, pentru că nu ştiu dacă în toamnă o să mai urmăresc Jurnalele Vampirilor, despre seriale o să fac o postare diferită.

Ø  Vampirii Sudului de Charlaine Harris – deţin doar primele patru volume, dar dacă seria chiar este bună, le voi achiziţiona şi pe restul.

Ø  Chicagoland Vampires de Chloe Neill – am citit deja  două cărţi de autoare şi mi-au plăcut, din câte am auzit seria asta este mult mai bună ca Elita Întunecată.

Acum că am rămas fără categori vă voi prezenta alte cărţile pe care vreau să le citesc.

·         Hoţul de cărţi de Markus Zusak – cât mă abţin să nu văd filmul. Vara asta trebuie să o citesc. Germania, sună foarte interesant.

·         Zi după zi de David Levithan – mi-a plăcut foarte mult descrierea şi cred că o să fie o lectură interesantă.

·         Cele 13 motive de Jay Asher – ştiu că atunci când a apărut cartea avea recenzii destul de bune, însă în utima perioadă am dat peste câteva negative. Sunt foarte curioasă să văd cum e tratată tema în cartea aceasta

   ·      Fangirl de Rainbow Rowell – titlul spune tot. Sunt foarte curioasă în legătură cu cartea aceasta şi abia aştept să mă apuc de ea. 


§  TrădăriGelozie (Altfel de îngeri #2,3) de Lili St. Crow – momentan citesc primul volum, nu pot să spună că mă dă pe spate, dar sper că undeva în viitoarele pagini chiar se va întâmpla ceva spectaulos.

§  Răpirea (Cele 9 vieţi ale lui Chole King #2) – ştiu că primul volum mi-a plăcut, în plus am cartea de ceva vreme. Nu ştiu dacă o să termin trilogia, mai întâi să văd cum reacţionez la volumul doi.

§  Spulberă-mă (Spulberă-mă #1) de Tahereh Mafi – asta este o recitire, pentru că aş vrea să termin trilogia. Aşa că probabil voi citi şi Unravel me şi Ignite me.


*      Jane Eyre de Charlotte Bronte – am cartea asta de ceva vreme şi am observat că nu am citit atât de mulţi clasici pe cât aş fi crezut, aşa că vreau să o încerc.

*      Emma de Jane Austen – vara aceasta plănuiesc să citesc toate romanele lui Jane Austen. Emma şi Parcul Mansfield sunt cele pe care încă nu le-am citit. Momentan nu am Parcul Mansfield pentru că nu găsesc ediţia care să se potrivească cu restul.


o   Anna Karenina de Leo Tolstoy – din nou m-am ţinut departe de film, lectura cărţi o să fie interesantă pentru că este în engleză, so wish me luck.

o   Crimă şi pedeapsă de F. M. Dostoievski – de când vreau să citesc cartea asta, mulţi o recomandă. Aşa că va fi una din lecturile mele în vara aceasta.

o   Fundaţia, Fundaţia şi Imperiul de Isaac Asimov – m-am hotărât să mă avânt  în genul science fiction un pic mai mult şi ce autor mai bun decât Asimov.

o   Shinning de Stephen King – după ce am citit Carrie, care mi-a plăcut foarte mult, sunt gata să mai încerc romane de acest autor

o   Copiii căpitanului Grant de Jules Verne – probabil v-aţi întrebat ce este cu carte roşie fără titlu în spate. Este o carte de Jules Verne, una căreia mamei mele i-a plăcut foarte mult, această ediţie este aceea pe care a citit-o şi ea când era adolescentă. Sunt foarte entuziasmată să o citesc.


#   Frăţia Inelului, Cele două turnuri (Stăpânul Inelelor #1,2) de J.R.R. Tolkien – cine nu vrea să citească Stăpânul Inelelor? O să deţin în curând şi al treilea volumul şi am de gând să le citesc pe toate vara aceasta. De asemenea Hobitul este pe lista, din capul meu.

#   Urzeala Tronurilor (Urzeala Tronurilor #1) – ador serialul, este genial. După ce se termină sezonul patru am de gând să citesc primul volum poate şi al doilea, şi să încerc să ajung cu lectura la zi şi să nu mă mai tortureze atât serialul.

Cam astea ar fi cărţile pe care chiar vreau să le citesc, bineînţeles că se vor mai adăuga şi altele, dar în principal acestea sunt. Câteva le voi citi împreună cu o prietenă şi în felul ăsta vom discuta în timp ce le citim.

Care sunt lecturile vostre de vară? Aveţi liste? Sau luaţi la întâmplare?




Comentarii

Unknown a spus…
oh da ..Lectura placuta :)
am o lista .. AV.. si Divergent si alte 100 as vrea sa citesc si ceva pe engleza pt ca nu am citit nici o carte pe eng inca.. Fangirl suna super <3 chiar vreay sa o citesc
Unknown a spus…
Multumim pentru idei. O vara minunata! :* :)
Anonim a spus…
Super!Succes la citit !
Denisa C a spus…
Multumesc. O vara frumoasa. Spor la citit! :)

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

#TheReadingQuest TBR