miercuri, 3 decembrie 2014

Primele 100 de cuvinte & Înainte de culcare - Magazinul de sinucideri de Jean Teulé

Am să mă întorc la două rubrici cam uitate, dar la care sper să revin în forţă. Şi anume Primele 100 de cuvinte şi Înainte de culcare. Prima rubrică fiind iniţiată de Rosia, iar a doua de BuburuzaBia, ale căror bloguri vă recomand să le vizitaţi printr-un click pe numele lor.
Cărticica pe care vreau să v-o prezint în această seară este Magazinul de sinucideri de Jean Teulé.
Nu ştiam absolut nimic de această carte, dar chiar m-a surprins. Însă să vă las mai întâi cele 100 de cuvinte după care câteva rânduri despre ce cred până acum.
“E un magazin mic, unde nicio rază vreodată nu a zâmbit. Are o singură fereastră, în stânga intrării, şi aceea ascunsă de conuri de hârtie şi de stive de cutii din carton. O tăbliţă de ardezie stă atârnată de închizătoare.
Spânzurate de tavan, câteva neone luminează o doamnă în vârstă, care se apropie de un bebeluş aflat într-un landou gri.
-          A, uite că zâmbeşte!
O altă femeie, mai tânără – negustoreasa -, aşezată lângă fereastră, în faţa casei de marcat, unde-şi face socotelile, zice indignată:
-          Cum adică zâmbeşte? Fii-miu? Nu, nici vorbă! Poate că strâmbă din buze, aşa da. “
Magazinul de sinucideri de Jean Teulé (editura ALLFA, 2011)

 După cum probabil v-aţi dat seama din titlu este vorba despre un magazin care vinde lucrurile necesare unei sinucideri personalizate şi stilate.
Povestea se învârte în jurul familiei Tuvache şi al modului lor special de a aborda lucrurile. Trebuie să spun că sunt foarte intrigată de perspectiva autorului şi sunt foarte curioasă de cum o să decurgă povestea.
Nu vreau să vă stric plăcerea de a citi cartea, mai ales că este foarte scurtă.


Niciun comentariu: