RECENZIE: Pe cuvânt de spioană (Fetele Gallagher #2) de Ally Carter


Rezumat:



“După ce a trebuit să renunţe la primul ei prieten, Josh, tot ce-şi doreşte acum Cammie este un semestru liniştit. Dar asta e mai uşor de spus decât de făcut când eşti elevă la cea mai bună şcoală din lume… pentru spioane: Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale.
 După ce este învinuită pentru o breşă în securitate care pune în primejdie statutul ultra-secret al şcolii, Cammie şi prietenele ei află că şcoala lor urmează să găzduiască o serie de musafiri misterioşi — nume de cod: Blackthorne. Şi, în curând, fetele se strecoară prin pereţi şi coridoare secrete, montează microfoane şi dispozitive de urmărire şi iau amprente pentru a afla adevărul despre Blackthorne şi pentru a o disculpa pe Cammie. Şi chiar dacă au încredere în talentele lor de spioane, de data asta ţintele sunt mai dificile (şi mai sexy!), iar miza pentru inima lui Cammie — şi iubita ei şcoală — mai mare ca niciodată.”










De ce este aşa special al doilea volum al serie “Fetele Gallagher”,aş avea două motive:
1.      Misterele
2.      Zachary Goode!!

Cartea ne introduce din nou în lumea lui Cammie Morgan alias Cameleonul, care datorită unor mici probleme cu băieţi ,nu se mai poate folosi aşa mult de cameleonismul ei.
Deşi relaţia cu Josh nu a mers într-o direcţie bună,Cammie nu poate decât să spere că nu va mai întâlni niciun băiat care să-i distragă atenţia de la menirea ei de spioană.

“Avantaje şi dezavantaje când eşti o spioană cu inima frântă:
Avantaj: Ori de câte ori îţi vine să dai un pumn cuiva, poţi să o faci.Cât vrei de tare .Pentru aprecierea şcolară.”

Însă Cammie nu ia în considerare că mama ei, hotărăşte să aducă în interiorul Colegiului  Gallagher pentru Tinere Execepţionale, un grup de băieţi de la Institutul Blackthorne,tocmai pentru a-şi ajuta elevele să lucreze cu ei.
Şi astfel inima lui Cammie intră din nou într-un joc al iubirii şi soarta o aduce din nou în faţa unui băiat ,pe care avusese deja ocazia să-l întâlneasca în timpul unui exerciţiu pregătit de Joe Solomon, pentru orele de Operaţiuni sub Acoperire ,şi anume Zachary Goode.
Acesta este un mister total pentru ea. Zach nu se aseamană deloc cu Josh, însă este la fel ca şi ea: un spion, pregătit să observe tot ce se întâmplă în jurul lui.

“Dar oare Zach era agitat?Nu .Doar afişa acelaşi zâmbet ştiu-ceva-ce-tu-nu-ştii pe care mi-l oferise prima oară în liftul din Washington DC.
-Încetează.
-Ce?a întrebat el ,cu un aer total innocent-cum sunt foarte sigură că nu este.
-Îţi place mult prea mult.Zâmbeşti afect.
Am ajuns pe hol şi am pornit spre Sala Mare.
-Am o veste pentru tine ,Fată Gallagher :dacă nu-ţi face plăcere, ţi-ai greşit meseria.”

Cammie încearcă să descopere împreună cu Bex, Liz şi Macey, ceva mai mult despre acest Institut de băieţi care până atunci era inexistent.
Misiunea lor de data aceasta :să descopere ce are de ascuns Zachary Goode.

 “-Domnul Smith spune că lucrările noastre semestriale trebuie să fie un proiect comun.Şi mama a spus că ar trebui să  ma străduiesc să “îmbrăţişez  natura cooperantă a acestui schimb de experienţă”, am spus ca şi cum aş fi citat cuvânt cu cuvânt şi nu aş fi improvizat deloc.
Zach a ridicat o sprânceană:
-Şi tu vrei să mă îmbrăţişezi pe mine?
-Doar în sens şcolar.Uite, vrei să faci proiectul ăsta sau nu?”

Însă misiunea este dificilă ,deoarece Zach este un spion bun,dar spioanele noastre nu se lasă cu una cu două şi încearcă să-l decripteze, ca pe un cod.
Misterios şi întunecat totodată, Zach o pune pe jar pe spioana noastră.

“Viaţa reală în serviciile secrete nu e o luptă între pisici şi şoareci-ci între pisici şi pisici.”

Însă ce se întâmplă atunci când Colegiul Gallagher este în pericol ,iar fetele şi băieţi trebuie să lucreze împreună pentru a-l salva?
Spionii a două şcoli de elită trebuie să-i împiedice pe răufăcători să pună mâna pe bunurile de preţ ale Colegiului Gallagher.

“Liz se refugiase în cabina unui stivuitor.
-Cammie ,am nevoie de o armă! mi-a strigat.
Am doborât un gardian la pământ şi mă luptam cu un plasture Dormitin ,dar tot am reuşit să-i răspund:
-Eşti într-una!!”

Trebuie să recunosc că eram destul de speriată.Finalul m-a lăsat cu buza umflată, adică după tot ce s-a întâmplat ,se sfârşeşte aşa??Oh ,Doamne!!
Ally Carter ştie cum să-şi facă fani să vrea mai mult.

Recenzia la volumul trei o voi posta probabil mâine.:)

Denise C.

Comentarii

Unknown a spus…
Da, vol. meu preferat <3 , apare Zach ❤ si citatele sunt bestiale :) Cartea asta nu are limita si felu ala in care Zach ii spune,,Fata Gallagher "
e asa de asdfghjkmnl. Respect Ally .

Team Zach forever :*:*:*:*
Denisa C a spus…
În volumul doi ,uitasem total de Josh:)))
Ally a devenit scriitoarea mea preferată de când am dat peste Zach<333
Vero a spus…
Da, da, da, volumul meu favorit din serie:o3 Zaaaaaach ^.^ Și ncă nu-mi vine să cred că autoarea a dat gata cartea a 6a x.x
meduza a spus…
:)) Aici apare mister Zach cel Bun :)) Josh mi s-a parut sters pe langa frumusetea de Zach :> Ador seria si sunt invidioasa pe Vero si pe toata lumea care a citit volumul 5 :))
Denisa C a spus…
Cred că o să plâng cu volumul în mână Vero:((
Zaaaaach <333
Denisa C a spus…
Chiar că Zach cel Bun <33! Josh era decorul din spate :))
Unknown a spus…
Da, exact asa am fost si eu :
in primul volum viata e cruda de ce nu a lasat-o sa fie cu Josh
Apoi apare Zach si : Josh , cine e josh? :)))
Cherry Queen a spus…
foarte frumoase toate volumele. Chiar ma asteptam la batalia din ultima parte sa fie o proba la op-acop. :D:D
am scris si eu astazi recenzie despre fetele gallagher http://cherryqueendee.blogspot.ro/2013/08/cartea-saptamanii-fetele-gallagher.html
si te-am adaugat si in blogroll
pupici!

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) de Cassandra Clare

#TheReadingQuest TBR